Регион

ВЛАДА ОДЛУЧИЛА: Забрана рада недељом! Ево када одлука ступа на снагу

Хрватска влада је у парламент упутила коначни Предлог закона о трговини, према којем би трговине недељом у правилу биле затворене, а ступио би снагу 1. јула.

Коначни Предлог закона о трговини који влада упућује у сабор на друго читање, верује се, допринеће квалитетнијем функционисању свих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Желели смо то да направимо да буде одрживо и квалитетно и консултовани су сви заинтересовани“, рекао је премијер Андреј Пленковић на отвореном делу седнице владе.ж

Радно време у трговини, како је казао, регулише се на начин да су трговине затворене недељом и празницима, а недељни максимални износ радних сати које трговац самостално распоређује од понедељка до суботе одређен је у трајању од 90 сати.

Што се тиче могућности рада недјељом, предлог закона предвиђа 16 радних недјеља током целе године.

Предлог је измењен у односу на прво читање тако што су направљени неки изузеци који уобичајено раде недељом и празницима због специфичности, као што су на пример пекаре, затим продајни објекти који су део железничких и аутобуских станица или аеродрома и трајектних лука, бензинских станица, болница, хотела и других.

 

Извор: Б92