Регион

ТУЖНА ВЕСТ: Преминула позната глумица

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Након дуге борбе, изгубила је битку са опаком болешћу.

Југословенска и словеначка филмска и позоришна глумица Манца Кошир преминула је јуче у 76. години у Љубљани. Вест о смрти објавила је Аста Вречко, словеначка министарка културе, која је се на свом фејсбук профилу опростила од Манце Кошир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Позната глумица и новинарка се последњих година борила с карциномом о чему је и јавно говорила. Она је 2019. године због рака вилице била на захтевној операцији, након чега су јој одстрањени део кости и лимфни чворови. Болест се вратила због чега јој је операцијом одстрањен и део језика.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Коширова је каријеру започела као глумица. Многи памте по улози Јанице у филму „Бреза“ Анте Бабаје. Када је глумила Јаницу имала је тек 18 година. Глумила је још и у филмовима „Муке по Мати“, „Марија“, „Четири дана до смрти“, „Кад дође лав“ и другим

Снимила је укупно 11 дугометражних филмова, а појављивала се и у ТВ филмовима, серијама и кратким филмовима.

Манца је била значајна фигура у културном животу Словеније, која је својим радом оставила трага у глумачком свету. Манца је прво дипломирала математику и физику, па после политичке науке и новинарство. Након тога уследио је и докторат. Као новинарка радила је у најугледнијим листовима у тадашњој Југославији. Била је и професорка комуникологије. Коширова је једно време водила емисију „Време је за Манцу“.

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ