Русија

ПРИГОЖИН: За све оне који се питају да ли сам жив или не… (ВИДЕО)

На друштвеној мрежи X освануло последње Пригожиново обраћање, како се тврди, док је био на путу ка Русији.

Подсетимо, вођа и оснивач групе Вагнер Јевгениј Пригожин погинуо је прошле среде у паду авиона. Осим њега, погинуло је још девет особа, међу којима је сам врх те паравојне организације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пригожинов авион полетео је са аеродрома у Москви и планирано је да одлети у Санкт Петербург, али се за око пола сата срушио.

Званична Москва тврди да је идентификовала остатке Пригожина, након чега је сахрањен на гробљу у Санкт Петербургу, у присуству породице и јаког обезбеђења.

Међутим, од када се вест о његовој погибији брзином светлости проширила светом, не престају нагађања да ли је он мртав или не, тим пре што је било познато да он има двојнике, као и да је често у последњем тренутку одлучивао којим ће авионом летети.

Уље на такву ватру додала је објава на друштвеној мрежи X, која је осванула данас, а на којој Пригожин говори: „За све оне који се питају да ли сам жив или не….“

Како је објашњено, ради се о последњем обраћању лидера Вагнер групе, у тренутку када се из Африке враћао у Русију.

„За све оне који се питају да ли сам жив или не, и како ми иде… Сада је викенд, друга је половина августа 2023. Ја саму Африци, тако да фанатици који размишљају о мојој ликвидацији зарад нечега… Све ок“, рекао је Пригожин и махнуо.

Извор: Б92