Русија

ДЕВОЈЧИЦА (5) НЕСТАЛА У ШУМИ ПУНОЈ МЕДВЕДА: Ловци је нашли после четири дана, остали су СКАМЕЊЕНИ кад је изговорила ове речи!

Петогодишња девојчица из Русије спасена је након што је провела четири дана изгубљена у шуми. Зарина Авгоњина изгубила се у руској тајги кад је кренула да прати своју баку, која је отишла да бере печурке.

Спасиоци су страховали да се Зарина утопила, јер шуме у подручју Нижњег Новгорода имају дубоке јаруге и брзе реке. Иако пси нису могли да намиришу девојчицу спасиоци су имали срећу да угледају њене трагове на тлу. На једном месту су њени трагови били испресецани са медвеђим, па су се спасиоци забринули да је медвед можда напао девојчицу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Позвали су наоружане ловце како би држали даље медведе и вукове којих има у шуми. Организована је масовна потрага за девојчицом, а поведене су и жене јер се Зарина – како су рекли чланови њене породице – стиди и плаши мушкараца.

Четврте ноћи потраге спасиоци су успели да испрате њене трагове и убрзо су угледали уплашену девојчицу у гомили грања. Зарина је била исцрпљена и дехидрирана, па је одмах појела храну коју је спасилачки тим понео са собом.

– Кад смо је питали да ли се уплашила, девојчица је рекла да није. „Само сам жедна, хоћу да поједем колач и одем кући“, одговорила је – изјавио је један од спасилаца.

Зарина је пронађена на око километар и по од њеног села Степановка. Из шуме је хеликоптером прво превезена у болницу.

 

Извор: Ало.рс