Свет

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА? Након САД и Канада затворила ваздушни простор (ФОТО)

Издата је нова наредба, овог пута југозападно од Тоберморија у Онтарију, Канада. Као разлог пише – „операција ПВО у току“.

Подсетимо, Сједињене Америчке Државе хитно су затвориле ваздушни простор изнад језера Мичиген. Ова област је проглашена „ваздушним простором националне одбране“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нова наредба за затварање ваздушног простора, овог пута југозападно од Тоберморија у Онтарију, стигла је из Канаде. Као разлог пише – „операција ПВО у току“.

Познато је да су авиони Е-6 Мерцурy и Е-3 АWАЦС кренули ка језеру Мичиген.

Изнад језера је и авион „стратотанкер“ Боеинг КЦ-135Т

Разлог је још увек непознат.

Подсетимо, неидентификовани објекат оборен је у суботу изнад северне Канаде, што је треци пут у недељу дана да су америцки борбени авиони срушили објекте у ваздушном простору Северне Америке, односно други објекат који су Сједињене Државе обориле у само 24 сата

У петак је америцки Ф-22 оборио неиндентификовани објекат у зрацном простору Аљаске, а прошлог су викенда Ф-22 уз обалу Јужне Каролине срушили кинески балон, за којег САД тврди да служи за шпијунажу, док Кина тврди да је то цивилна летелица која се користи у истраживацке сврхе, углавном метеоролошке.

Извор: Медији/Информер