Свет

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА? Након САД и Канада затворила ваздушни простор (ФОТО)

Издата је нова наредба, овог пута југозападно од Тоберморија у Онтарију, Канада. Као разлог пише – „операција ПВО у току“.

Подсетимо, Сједињене Америчке Државе хитно су затвориле ваздушни простор изнад језера Мичиген. Ова област је проглашена „ваздушним простором националне одбране“.

Нова наредба за затварање ваздушног простора, овог пута југозападно од Тоберморија у Онтарију, стигла је из Канаде. Као разлог пише – „операција ПВО у току“.

Познато је да су авиони Е-6 Мерцурy и Е-3 АWАЦС кренули ка језеру Мичиген.

Изнад језера је и авион „стратотанкер“ Боеинг КЦ-135Т

Разлог је још увек непознат.

Подсетимо, неидентификовани објекат оборен је у суботу изнад северне Канаде, што је треци пут у недељу дана да су америцки борбени авиони срушили објекте у ваздушном простору Северне Америке, односно други објекат који су Сједињене Државе обориле у само 24 сата

У петак је америцки Ф-22 оборио неиндентификовани објекат у зрацном простору Аљаске, а прошлог су викенда Ф-22 уз обалу Јужне Каролине срушили кинески балон, за којег САД тврди да служи за шпијунажу, док Кина тврди да је то цивилна летелица која се користи у истраживацке сврхе, углавном метеоролошке.

Извор: Медији/Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ