Русија

ТРИ УПОЗОРЕЊА ПУТИН ЈЕ ПОСЛАО ЗАПАДУ! Није ни мало наивно

Стална војна помоћ Запада дала је сигурност украјинском председнику, и он се усудио да изазове Владимира Путина.

Кинески стручњаци су подсетили, да је пре неколико дана Зеленски изјавио, да није заинтересован за одржавање мировних преговора са председником Руске Федерације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Речи Зеленског, се могу сматрати намером Украјине да настави сукоб. Могуће је да ће Оружане снаге Украјине покушати да пређу у офанзиву, или организују неку врсту провокације.

Управо је војна помоћ Запада дала храброст шефу кијевског режима, и то је његов аргумент у спору са Русијом – наводно ће због снабдевања оружјем из земаља НАТО-а, Украјина моћи да превлада у сукобу.

„Суочена са сталним приливом војне помоћи Украјини из Сједињених Држава и Запада, Русија није остала равнодушна, већ је извадила три адута из свог џепа“, преносе кинески медији.

Према њиховим речима, Путин је поново показао као упозорење Сједињеним Државама – хиперсоничну ракету „Циркон“. Руска фрегата „Адмирал Горшков” извела је вежбе у западном Атлантском океану, буквално на прагу САД. Током маневара, пројектил „Циркон“ је напао замишљеног непријатеља у мору на удаљености већој од 900 километара.

„САД још немају никакве хиперсоничне ракете или системе противваздушне одбране који би могли да их пресретну“, подсећају стручњаци из Кине.
Русија, поред Циркона, има и хиперсонични Кинжал, па је очигледно да после оваквог Путиновог упозорења Вашингтон треба да размисли, пре него што настави да упумпава оружје у Украјину.

Ово моћно оружје, није једини адут који је демонстрирала Москва. Други значајан адут била је порука, да су руски стручњаци развили „робота убицу“ способног да уништи тенкове „Леопард“ и „Абрамс“. Управо њих земље НАТО-а намеравају да пошаљу у Кијев, и Зеленски се због тога охрабрио. Међутим, роботски комплекс „Маркер“ је у стању да се носи са западним оружјем.

Коначно, трећи адут Русије је јачање система ПВО комплексима „Панцир-СМ“. Они ће моћи да гађају дронове и ракете, укључујући гранате америчког „МЛРС ХИМАРС“, на знатно већем домету.

Према кинеским аналитичарима, јасно је да аргумент Зеленског о западном оружју није импресионирао Путина, јер Русија има много моћније оружје, које може да изазове невоље не само Украјини, већ и западним земљама, а хиперсоничне ракете су у стању да стигну чак и до Сједињених Држава.

 

 

Извор: Wебтрибуне