Спорт

НОВАКОВА СУДБИНА У БАЈДЕНОВИМ РУКАМА

Амерички сенатори Рик Скот и Марко Рубио писали су председнику Џоу Бајдену поводом одбијања захтева Новака Ђоковића.

Како је објавио Скот, тамошње власти неће дозволити српском тенисеру да се такмичи на мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Споменути сенатори су Бајдену послали писмо.

– Драги председниче Бајден,

Скренута нам је пажња да је наша администрација одбила захтев да се одуставе од тренутно обавезне вакцинације за стране туристе да уђу у САД која од стране најбоље рангираног тенисера планете Новака Ђоковића. Пишемо вам са намером да дозволите његово изузеће, које је неопходно да би се господин Ђоковић такмичио на мастерсу у Мајамију који ће бити одржан у Флориди 19. марта 2023. године.

Септембра 2022. године сте читавој држави објавили у ’60 минута’ да је ‘пандемија коронавируса готова’ и раније ове године је доктор Ентони Фаучи објавио научни чланак који показује да показује лимитирану ефикасност вакцина у заштити од респираторних патогена, као што је тај нови вирус. У светлу ових промењених околности које сте признали ви и ваша сопствена администрација садашње рестрикције за путнике из иностранства који улазе у САД делују застареле и спремне за повлачење.

Господин Ђоковић је спортиста светске класе у најбољег физичком стању који нема висок ризик од озбиљних компликација од коронавируса. Делује нелогично и неусклађено са мишљењем ваше администрације да му се не дозволи да уђе у САД и да се користи на професионалном турниру. Мањак ризика по јавно здравље заједно са чистим бенефитима његовог учешћа на турниру то би био велики покретач наше локалне економије и треба направити одлуку која ће бити преседан за остале у тој позицији, надамо се да ће доћи до потпуног повлачења обавезне вакцинације за стране туристе који желе да легално уђу у нашу велику државу.
Позивамо вас да одмах дозволите господину Ђоковићу ослобађање од обавезне вакцинације за стране путнике да бисте му дозволили да се такмичи на мастерсу у Мајамију.

Искрено,

Рик Скот и Марко Рубио – стоји у писму.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс