Спорт

НОВАК „НОКАУТИРАН“! Ђоковић изгубио у Дубаију како се нико није надао

НОВАК Ђоковић није успео да се пласира у финале турнира АТП Дубаи 2023: Данил Медведев је своју 13. узастопну победу у овој сезони остварио нанешви Нолету први пораз у 2023. – коначан резултат у полуфиналу гласио је 6:4, 6:4, па ће се за трофеј борити два Руса, јер је први финалиста постао Андреј Рубљев, који је са 6:3, 7:6(9) савладао Александера Зверева.

Испрва је све деловало помало и идилично по српског аса. Два уводна сервис гема освојио је без изгубљеног поена, а солидно се носио са сервисима свог супарника против ког је имао девет победа и четири пораза у досадашњим дуелима. Али, онда је уследило „црних 20 минута“, који су малтене и решили питање победника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђоковић је почео да греши приликом првог сервиса, што је Медведев обилато кренуо да користи. А не само да је за брејк искористио то, већ потом и нервозу коју је тај резултат унео код Србина (па и понашање неког у публици који минут раније). Недуго затим је Медведев новим бравурама дошао до великих 5:2.

Иако је Ноле потом драстично подигао ниво своје игре, било је то прекасно. А и недовољно. Један изгубљени сервис гем је успео да надокнади, али не и други услед нестварне покретиљивости Руса који је стизао „све живо“ чему би његов ривал прибегао у потрази за „повратком“. Отприлике тако је Медведев и завршио меч, у поену у коме је „био отписан“, а поентирао. Но, до тада се још много тога дешавало…

 

Извор: Новости.рс

Ознаке