Русија

ОГРОМАН УДАРАЦ ЗА ЗАПАД! Откривене шок чињенице о Русији , да ли је ово могуће!?

Извештај ММФ-а о стању у светској економији, открио је крајње непријатан тренутак за Запад. Ову информацију је изнео ветеран америчке обавештајне службе, Скот Ритер.

После почетка украјинске кризе, САД и њени савезници увели су санкције Русији, које су требале да буду тежак ударац њеној економији.

Очекивало се да ће БДП Русије опасти за најмање 8 одсто. Испоставило се да је реалност другачија- БДП је пао за само 2 процента.

Према Скоту Ритеру, западни финансијски аналитичари су толико погрешили у својим прогнозама, због прецењивања сопствених снага. Ово преноси „Цонсортиум Неwс“.

„Такве погрешне процене се дешавају због западног схватања глобалне економије, и улоге коју у њој играју земље Г7“, напомиње Ритер.

У октобру 2022. ММФ је објавио свој годишњи преглед светске економије са фокусом на учинак БДП-а. Према закључцима из овог документа, државе Г7 (Велика Британија, Немачка, Италија, Канада, Француска, Јапан и САД) настављају да буду водећи економски блок у свету.

Неколико месеци касније представљена је ажурирана верзија овог извештаја, а у њему је позиција држава Г7 изгледала још импресивније.
Ритер наводи, да је пре извесног времена извештај ММФ-а, био подвргнут темељној анализи независних западних економиста. Међу њима је био и Рицхард Диаз из „Ацорн Мацро Цонсултинг-а“. Као резултат свог рада, дошао је до веома занимљивих закључака.

„Економиста који је копао по површини извештаја ММФ-а, пронашао је нешто што би требало да шокира западни блок“, рекао је Скот Ритер.

Ричард Дијаз је направио компаративну анализу удела у светском БДП-у и повезао ове податке са показатељима ППП (паритет куповне моћи). Добијене бројке су му омогућиле да направи невероватно откриће. Испоставило се да је Русија заједно са својим партнерима из БРИКС-а, надмашила земље Г7 по економским учинцима.

„БРИКС чини 31,5 одсто глобалног БДП-а прилагођеног ППП, док Г7 чини 30,7 одсто. Да ствар буде још гора по Г7, предвиђени трендови су показали, да ће се јаз између два економска блока у будућности само повећавати“, каже бивши амерички обавештајац.

 

 

Извор: Ало

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

март 2023.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031