Русија

ОГРОМАН УДАРАЦ ЗА ЗАПАД! Откривене шок чињенице о Русији , да ли је ово могуће!?

Извештај ММФ-а о стању у светској економији, открио је крајње непријатан тренутак за Запад. Ову информацију је изнео ветеран америчке обавештајне службе, Скот Ритер.

После почетка украјинске кризе, САД и њени савезници увели су санкције Русији, које су требале да буду тежак ударац њеној економији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Очекивало се да ће БДП Русије опасти за најмање 8 одсто. Испоставило се да је реалност другачија- БДП је пао за само 2 процента.

Према Скоту Ритеру, западни финансијски аналитичари су толико погрешили у својим прогнозама, због прецењивања сопствених снага. Ово преноси „Цонсортиум Неwс“.

„Такве погрешне процене се дешавају због западног схватања глобалне економије, и улоге коју у њој играју земље Г7“, напомиње Ритер.

У октобру 2022. ММФ је објавио свој годишњи преглед светске економије са фокусом на учинак БДП-а. Према закључцима из овог документа, државе Г7 (Велика Британија, Немачка, Италија, Канада, Француска, Јапан и САД) настављају да буду водећи економски блок у свету.

Неколико месеци касније представљена је ажурирана верзија овог извештаја, а у њему је позиција држава Г7 изгледала још импресивније.
Ритер наводи, да је пре извесног времена извештај ММФ-а, био подвргнут темељној анализи независних западних економиста. Међу њима је био и Рицхард Диаз из „Ацорн Мацро Цонсултинг-а“. Као резултат свог рада, дошао је до веома занимљивих закључака.

„Економиста који је копао по површини извештаја ММФ-а, пронашао је нешто што би требало да шокира западни блок“, рекао је Скот Ритер.

Ричард Дијаз је направио компаративну анализу удела у светском БДП-у и повезао ове податке са показатељима ППП (паритет куповне моћи). Добијене бројке су му омогућиле да направи невероватно откриће. Испоставило се да је Русија заједно са својим партнерима из БРИКС-а, надмашила земље Г7 по економским учинцима.

„БРИКС чини 31,5 одсто глобалног БДП-а прилагођеног ППП, док Г7 чини 30,7 одсто. Да ствар буде још гора по Г7, предвиђени трендови су показали, да ће се јаз између два економска блока у будућности само повећавати“, каже бивши амерички обавештајац.

 

 

Извор: Ало

Ознаке