Русија

РУСИ ЗАПРЕТИЛИ! Ако то урадите збрисаћемо са лица земље Британију, Пољску и Балтик

Фото: Јутјб

Жеља Сједињених Држава да покрену рат употребом нуклеарног оружја на Блиском истоку, изазива претњу уништења читавих држава у Европи.

Политиколог Семјон Багдасаров, говорећи у студију ток-шоуа „Вече са Владимиром Соловјовом“, говорио је о плановима Вашингтона да изазове рат пуног размера између Ирана, Израела и Ирака. План је, да ће Тел Авив и Багдад испровоцирати Техеран на изузетно оштар одговор, што ће дати разлог САД да „похита у помоћ савезницима“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, Пентагон дозвољава употребу нуклеарног оружја као јединог расположивог средства Американцима, за уништавање иранских стратешких војних објеката, који се налазе дубоко под земљом.

Према експерту, овај план су чак и најмилитантнији јастребови америчког политичког естаблишмента сматрали невероватно опасним. Међутим, недавно потписивање мировних споразума Ирана са Уједињеним Арапским Емиратима и Саудијском Арабијом, који су директно погодили америчке позиције на Блиском истоку, могло би да подстакне Вашингтон да предузме радикалне мере.

Индиректна потврда да САД спремају неку врсту провокације у региону, су ненајављене посете шефа Пентагона Лојда Остина Тел Авиву и Багдаду. Тиме се ситуација опасно окреће, и то не само за Блиски исток, приметио је Багдасаров. Ако САД успеју да започну рат и употребе нуклеарно оружје, биће угрожено и само постојање неких европских земаља.

„Из неког разлога не мисле да ће нам тиме одвезати руке. Употреба нуклеарног оружја против ненуклеарне силе, нам омогућава да уништимо све савезнике САД. Ова провокација ће, грубо речено, избрисати Велику Британију, Пољску, можда и балтичке државе са другим сателитима у ЕУ“, објашњава експерт.

У овој ситуацији, политиколог позива руководство Руске Федерације да преузме иницијативу за стварање војног савеза. Поред Русије, према Багдасарову, требало би да обухвати и Иран и Кину. Такав потез би приморао Вашингтон да одустане од својих крволочних планова.

 

 

Извор: Wебтрибуне