Русија

РУСИЈА ДЕФИНИТИВНО РЕШАВА! Ово су могући сценарији

Фото: Јутјуб

Русија је у току „специјалне операције“ у стању да реши украјинску кризу спровођењем неколико различитих сценарија.

Како ће се тачно овај сукоб завршити, одредиће руско руководство. До овог закључка је дошао Ростислав Ишченко, познати руски политиколог и колумниста.

Он је напоменуо, да је још тешко тачно рећи како ће се украјинска криза завршити. Поента је, да се Русија суочила са прилично тешким избором. У овом тренутку, можемо да говоримо о неколико сценарија које Москва може да спроведе, да коначно реши овакве спољнополитичке проблеме.

Према мишљењу политиколога, Русија је у стању да потпуно неутралише украјинску државност, ослобађајући целу територију која је била под контролом злочиначког режима Кијева. У овом случају, не може се искључити, да Запад неће организовати нову војну провокацију у некој другој земљи, која се налази у непосредној близини руских граница.

Ишченко је такође наговестио, како Русија може да реши своје проблеме са Украјином кроз мировне преговоре. Он је изразио уверење, да опција склапања мировног уговора вероватно неће одговарати Русији, пошто се у случају кијевског режима то може сматрати само привременим примирјем.

Не може се искључити, да Кијев пре или касније неће наставити са организовањем војних провокација, изазивајући нови сукоб.

Политиколог је закључио, да сценарио за решавање украјинске кризе зависи само од спољнополитичких дешавања и ситуације на линији фронта. У овом тренутку не постоји јасна формула коју Русија може да усвоји за решавање овог проблема. Међутим, не може се искључити да ће ускоро бити донете важне одлуке, које ће дати јасно разумевање даљег деловања Москве.

 

Извор: Wебтрибуне

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

март 2023.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031