Свет

САД ОТВАРАЈУ НОВИ ФРОНТ! Спрема се пуч у ОВОЈ земљи!?

Скот Ритер, амерички обавештајац који је у пензији, открио је шта наводно смера његова држава.

Према његовим речима, Сједињене Америчке Државе планирају да путем „пуча“ у Грузији нападну Русију и тиме је додатно ослабе, преноси руски „Спутњик“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сједињене Америчке Државе користе помоћ у вредности од 40 милиона долара која се сваке године шаље преко Агенције за међународни развој Сједињених Америчких Држава (УСАИД) за спровођење онога што је једнако ‘благом пучу’ у Грузији“, рекао је Ритер.

ЦИљ тог пуча био би да се смени актуелна влада и да се постави нова која ће бити у складу са америчким интересима. А то се односи и на „стварање другог фронта“ против Русије према речима Ритера. Он такође додаје да је Вашингтон спреман да Грузини гину за америчке геостратешке интересе, док истовремено неће дозволити да Американци гину како би заштитили Грузију.

„Грузија је само мања верзија Украјине, само још један шраф у америчком ‘појасу нестабилности’. Потребно је да се замисли над чињеницом да ће Украјина, као што је то био случај са Авганистаном, на крају бити препуштена својим добрим ‘пријатељима’, Американцима који ће одлучивати о њеној судбини“, додаје Ритер.

Да подсетимо, у Грузији су у току прошле недеље избиле масовне демонстрације због парламента који је био усвојио прву верзију нацрта закона о страним агентима. То је моментално изазвало револт у народу који се сукобио са полицијом. Према подацима грузијског Министарства унутрашњих послова, на демонстрацијама 7. и 8. марта приведене су 133 особе.

 

Извор: Ало