Спорт

Скандал! НОВАК ОСТАЈЕ БЕЗ ПРВОГ МЕСТА?

Тешка ситуација за нашег тенисера.

Српски тенисер, који је тренутно на првом месту АТП листе, није отпутовао у Америку, пошто му тамошње власти нису одобриле изузеће које је Новак тражио како би учествовао на Мастерсима у Индијан Велсу и Мајамију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога Новака Ђоковића нећемо на терену гледати све до Мастерса у Монте Карлу, који почиње 9. априла, што значи да ће наш играч везати више од месец дана без иједног званичног меча.

Након тога, Новака ћемо вероватно гледати на Српска опену, који се ове године одржава у Бањалуци, где ће нашем асу највећи ривали за титулу бити Гаел Монфилс и Стен Вавринка, а очекује се и долазак Андреја Рубљова, прошлогодишњег победника из Београда.

Затим ће наш тенисер готово извесно пропустити Мастерс у Мадриду, који почиње 26. априла, а последњи припремни турнир ће му бити Мастерс у Риму, где Ђоковић брани титулу освојену прошле године.

Ако све прође по плану, Србин ће играти на три припремна турнира, а као кулуминација сезоне на шљаци ће бити Ролан Гарос, чији је почетак ове сезоне заказан за 28. мај. Пропустиће Мадрид, као и Барселону, која се игра у исто време као и турнир у Бањалуци, али је у питање турнир из категорије 500.

Српски тенисер брани титулу у Риму, финале у Бањалуци, док ће највећу прилику да поправи бодовни салдо имати у Монте Карлу, где је прошле сезоне поражен на старту од Алехандра Давидовича Фокине.

То аутоматски значи да ће прво место на АТП листи постати доступно за одређене Новакове изазиваче, али ће морати да одиграју перфектно на шљаци, ако желе на чело каравана. Карлос Алкарас брани титуле у Барселони и Мадриду, али је у Монте Карлу испао већ у другом колу, док у Мадриду није учествовао, па делује да ће он бити највећи изазивач Ђоковићу.

Други изазивач може бити Стефанос Циципас, али он брани титулу у Монаку, финале у Риму, као и полуфинале у Мадриду и четвртифнале Барселоне, па длеује да ће морати да буде перфектан, уколико жели на прво место. Осим њих двојице, Данил Медведев такође може да изненади, поготово јер брани врло мало бодова из прошле сезоне, али знајући колико Рус воли шљаку, такав расплет не делује реално.

Свакако, Новак је више пута изјавио да му прво место на АТП листи више није приоритет, већ освајање гренд слемова, тако да ће врло вероватно Србин да наредни период искористи да се најбоље могуће припреми за Ролан Гарос, где може доћи до 23. највеће титуле, чиме би се осамио на првом месту вечне листе.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

Ознаке