Русија

СТИГЛО САОПШТЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: Ове четири државе су на мети Русије!

Предлог бившег шефа Минхенске безбедносне конференције изазива питања.

Сједињене Америчке Државе, Велика Британија, Француска и Немачка не могу да претендују на улогу неутралних посредника у мировном процесу у Украјини, будући да су умешане у сукоб са Русијом, речено је за РИА Новости у руском Министарству спољних послова.

Поводом предлога бившег шефа Минхенске безбедносне конференције, Волфганга Ишингера, да буде створена контакт група за Украјину како би био покренут мировни процес, у руском Министарству спољних послова су рекли да званично не знају ништа о тој иницијативи.

Ишингер је изнео мишљење да би у тој групи требало да буду САД, Британија, Француска и Немачка, а у руском министарству кажу да та његова идеја поставља легитимна питања, пре свега зато што су „све четири наведене земље и саме учеснице сукоба са Русијом, који се наставља на територији Украјине“.

Министарство спољних послова Русије наводи да те земље снабдевају Украјину оружјем и тамо шаљу плаћенике, снабдевају Оружане снаге Украјине обавештајним подацима и обучавају украјинске војнике.

Поред тога, те земље су „увеле санкције Русији, блокирале њену имовину у иностранству, захтевају формирање трибунала за кажњавање њеног руководства и уцењују њене пријатеље како би им забраниле сарадњу са Москвом“ наводе у руском министарству.

– Ове земље подржавају псеудомировне иницијативе Зеленског и ултимативне захтеве за капитулацију наше земље, који немају додирне тачке са реалношћу – нагласили су у руском МСП.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

март 2023.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031