Спорт

Тениски свет у ШОКУ – Рафа се на Ролан Гаросу ПОВЛАЧИ из тениса!

Једна велика каријера је на самом заласку.

Шпански тенисер Рафаел Надал и даље није крочио на терен још од јануара, када је у другом колу Аустралијан опена поражен од Мекензија Мекдоналда са 3:0.

Надал се том приликом повредио, а према најавама, први наредни турнир ће му бити Мастерс у Монте Карлу.

Сада се о свим дешавањима огласио и Тони Надал, стриц 13. тенисера света, који је био кључан за развој „бика са Мајорке“.

– Обично се доста виђамо. Доста тога се променило јер нисмо ту на дневној бази. Имамо нормалан породичан однос. Није на мени да му дајем савете, било би то неприлично. То би било као да сада Жозе Мурињо из Рима даје савете играчима Реал Мадрида – каже Тони Надал.

Тони нема дилему да ће Надал повући на Ролан Гаросу, или евентуално у Мадриду пред домаћом публиком.

– На Ролан Гаросу или у Мадриду. Време ће рећи где, а он ће донети одлуку. Кад освојите трофеј убеђујете себе да имате још нешто да дате. Тешко је повући се када побеђујете. Мислим да је то урадио само Сампрас. Нисам о томе причао са Рафом. Не знам колико му то одговара. Ако се потпуно опорави, нека игра па ћемо видети – изјавио је Рафин стриц и тиме шокирао и забринуо његове навијаче, који су свесни да време момка са Манакора полако пролази.

Додао је и да је уверен да ће све бити добро што се тиче ситуације са повредом.

– Мислим да је сада много боље, али не знам тачно како је. Да се не заваравамо, када жели да се такмичи, потребне су му извесне гаранције да може да побеђује. Не верујем да ће изаћи да игра ако не изгледа боље. Убеђен сам да ће све бити добро, он је јако узбуђен – додао је Тони.

Каже да се Рафа не оптерећује превише тиме што после 18 година није члан Топ 10 на АТП листи.

– Свестан је да би био у Топ 10 он мора да игра константно. Знао је да ће испасти из тог круга, али то га не брине превише. Најбитније је кад изађе на терен, да верује да може да победи, свестан је да је сваке године то теже.

За крај, додао је и за кога сматра да ће бити фаворит на предстојећем гренд слему у Паризу.

– Код Карлоса ми се допада самопоуздање, интензитет у игри. Веома је храбар и ту ме подсећа на Рафу. Имаћемо великог шампиона у годинама пред нама. Ако Рафа у најбољој кондицији дође у Париз, биће фаворит са Алкарасом и Ђоковићем. Алкарас игра на високом нивоу и у фази је успона. Он ће бити у том трију фаворита. Која два су у предности, не бих могао да кажем – закључио је Тони Надал.

Подсетимо, овогодишњи Ролан Гарос креће 28. маја, а Надал ће имати прилику да освоји 15. титулу у главном граду Француске, у једном од његових последњих појављивања у Паризу, пошто је јасно да је његова сјајна каријера на самом заласку, после проблема са бројним повредама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

Ознаке