Свет

УДАРНО! Руси ће запалити Америку , спрема се нешто велико!?

„Двориште“ Сједињених Држава може се запалити као резултат одговора Русије на америчке провокације, пишу Аналитичари из Кине.

Пре неколико дана руска делегација на челу са секретаром Савета безбедности Русије Николајем Патрушевом посетила је Венецуелу, где су вођени преговори са локалним властима. Према речима кинеских новинара, посета руских представника Јужној Америци узбудила је САД, преноси НетЕасе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Изгледа да ће се двориште Сједињених Држава ускоро запалити, јер је Русија предузела одговарајуће мере“, напомињу аутори кинеског издања.

Аналитичари су навели да је посета руских званичника Америци унервозила западне аналитичаре. Било је сугестија да руска страна спрема нешто заиста велико у непосредној близини Сједињених Држава, па чак и распоређивања руских стратешких бомбардера Ту-160 у Венецуели.

Пре неколико година, Ту-160 су долетели у Венецуелу и изазвали велику пометњу у САД. Ефекат тих маневара био је толико значајан да је Русија предлагала да се такве операције изводе редовно. Сада у Сједињеним Државама страхују да би пут Патрушева у Америку могао да има везе са тим.

„Стратешки бомбардер Ту-160 има дужину више од 54 метра, висину од 13,2 метра, максимални распон крила од 55,7 метара и тежину од 110 тона. Ово је веома велика летелица, од које се у Сједињеним Државама веома плаше. Ова врста оружја је рођена за обављање задатака светске класе и стога сваки пут када се подигне у ваздух, све земље око Русије постају нервозне“, кажу аналитичари НетЕасе.

У Кини сматрају да би појава Ту-160 у Јужној Америци била одличан одговор Русије на америчке провокације. Конкретно, представници САД су недавно летели у земље Централне Азије и покушали да их убеде да издају Руску Федерацију. Са тим у вези, не треба се чудити ако после извесног времена дође вест да ће руски авиони почети стално да патролирају у водама Мексичког залива.

 

 

Извор: Wебтрибуне