Србија

УЖАС У ФАБРИЦИ У НИШУ: Радница доживела инфаркт, па преминула, имала је само 39 година

Универзитетски клинички центар у Нишу огласио се поводом смрти пацијенткиње из Ниша, раднице у текстилној фабрици, која је примљена у болницу након што је доживела инфаркт на радном месту а која је преминула упркос напорима лекара да се изборе за њен живот.

– Пацијенткиња А.И. стара 39 година, примљена је на Клинику за кардиологију УКЦ Ниш, након што јој је позлило на радном месту. Добија се податак да је више пута у неколико претходних дана, пацијенткиња имала сличне тегобе али никада таквог интезитета. Болови при пријему су били разарајући болови иза грудне кости. Иницијално урадјен ултразвук срца показао је тежак пад пумпне функције срца са ејекционом фракцијом од свега 25% (нормално је око 70%). Пацијенткиња је сместа пребачена у ангиосалу где је обезбеђена подршка анестезиолога. На урађеној коронарографији види се тешка тромбоза главног стабле леве коронарне артерије вероватно изазвана спонтаном дисекцијом (цепањем артерије) – наводе из УКЦ Ниш.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како даље истичу, успешно су пласирана два стента И артерија је отворена. Током процедуре приметни су знаци електричне и хемодинамске нестабилности па је пацијенткињи постављен и привремени пејсмејкер.

– У два маха урађена је кардиопулмонална реанимација због електричне нестабилности која је угрожавала пацијенткињу. И поред предузетих мера – отворене коронарне артерије, кардиопулмоналне реанимације и цирулаторне И респираторне подршке, долази до смртног исхода, саопштено је из УКЦ Ниш.

Извор: Блиц