Спорт

ВЕЛЕОБРТ! Немања Видић се предомислио

Немања Видић повукао је кандидатуру за председника ФСС и то само један дан пре одржавања избора.

Легендарни фудбалер објаснио је ту одлуку:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пред нашим фудбалом су велики изазови. Много тога мора и може боље. Моја идеја је била и остала да окупим тим врхунских професионалаца који су кадри да те изазове реше квалитетније него можда ико у Европи. Нажалост, на сваком кораку пута ка томе да постанем председник ФСС ми је јасно стављено до знања да нам та шанса неће бити пружена. Овим путем желим да вас обавестим да повлачим кандидатуру за председника ФСС – рекао је Видић који намерава да остане у српском фудбалу.

То је рекао у наставку обраћања.

– Одговорност за решавање великих изазова који су пред нама је преузела иста група људи која их је и створила. Дефинитивно нисам оптимиста по питању тога шта ће урадити са приликом коју су приграбили и мислим да ће за четири године бити још теже него данас. Повлачење кандидатуре не значи да одустајем од српског фудбала. Верујем у свој тим и нашу визију, као и велику помоћ коју ћемо добити од наших пријатеља из врха европског и светског фудбала. Оно што нажалост није могуће да кренемо да радимо данас – мој тим и ја урадићемо, верујем, у блиској будућности. Сада то није могуће.

Видић је затим завршио обраћање поруком:

– Захваљујем се свима који су ме подржали у овом процесу, посебно свима који су ме подржали јавно упркос великим притисцима. Изузетно ми је драго да сам осетио и велику подршку у народу. Нажалост, они не одлучују и немају право гласа. Желео сам да уједињујем, а не разједињујем. Желео сам да будем решење, а не проблем. Људи у српском фудбалу и већина делегата у Скупштини су одлучили „гласањем“ пре подношења кандидатуре, пре избора, и тако урушили кредибилитет и онако пољуљан прошлом изборном седницом. Нису желели да чују моје намере и упореде тим који сам окупио, идеје које доносимо, са противкандидатом. За крај – поносан сам што смо показали да постоји млађа и другачија фудбалска Србија. Србија будућности – поручио је Немања Видић, а преноси Моззарт спорт.

Дакле, сада је потпуно јасно да ће нови председник ФСС бити Драган Џајић.

Легенда Црвене звезде и српског фудбала добиће сасвим сигурно огромну подршку делегата на сутрашњим изборима.

Извор: Курир спорт / Моззарт спорт