Православље

ЗА СРЕЋУ И ЗДРАВЉЕ ВАШИХ НАЈМИЛИЈИХ: Чудотворна молитва за болесника за ОЗДРАВЉЕЊЕ И ИСЦЕЉЕЊЕ

Православни верници живе у вери да ће Бог чути њихов вапај на болесничкој постељи и услишити ниихове молитве, али и у учењу да ако болесник тражи од Бога оздрављење само за себе и не моли се да и други болесни оздраве, не поступа добро.

„Тебе, кога ништа не боли, помоли се за њих да оздраве. Кад већ не јаучеш у кревету, јаукни бар у молитви за болесне. Уколико се здрави људи не моле за болесне, рећи ће им прекосутра Христ, били сте здрави али нисте се молили за оне који су патили. Не познајем вас“, пише у Јеванђељу по Матеју.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Владико, Сведржитељу, Свети царе, ти који уразумљујеш и не усмрћујеш, који клецајуће утврђујеш и оборене усправљаш, и телесне муке човекове отклањаш, молимо се Теби, Боже наш, слугу свога који болује посети милошћу Својом. Опрости му свако сагрешење вољно и невољно.

О Господе, излечујућу силу Своју са небеса пошаљи, дотакни се тела његовог, угаси грозницу, укроти страст и сваку болест која се крије у њему, буди лекар слуге Свога, подигни га са постеље болесничке и са одра страдања његовог, и даруј га свесавршеног Цркви Својој, да благоугађа Теби и твори вољу Твоју. Јер Твоје је да нас милујеш и спасаваш, Боже наш, и Теби славу узносимо. Оцу и Сину и Светоме духу, сада и увек и у векове векова. Амин.“

Извор: Kurir.rs