Русија

БИТКА ЗА РУСИЈУ ПОЧИЊЕ! Откривени су разлози зашто је Путин ово урадио

Војни аналитичари спомињу да би се у мају и јуну могле водити најжешће борбе на јужном правцу према Мелитопољу.

Шеф украјинске Главне обавештајне управе (ГУР), Кирило Буданов, у интервјуу за радио НВ утврдио је да ће „украјинска војска на подручје Крима доћи на пролеће“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Војни аналитичари спомињу да би се у мају и јуну могле водити најжешће борбе на јужном правцу према Мелитопољу као првој тачки велике битке за ослобађање луке Берђанск и повратак на Азовско море и пресецање копненог коридора који у овом тренутку Русија има с Кримом.

Управо зато се верује да је руски председник Владимир Путин неочекивано и ненајављено посетио данас штаб војне групе „Дњепар“ на херсонском правцу и штаб Националне гарде „Исток“ у недавно анектираној регији Луганск, где се састао са генералом Теплинским који је добио задатак да спречи те украјинске намере.

Да Руси врло озбиљно схватају најаве о „ослобађању Крима“, сведочи и ауторски текст политичког коментатора агенције „РИА новости“, Дмитрија Бавирина, који најављену пролећну украјинску конраофанзиву назива „одлучујућом битком за Русију“.

– Битка за мирно окончање сукоба је изгубљена. Битка за Русију почиње на пролеће – истиче Бавирин.

Наводи како су се на те најаве „кијевског кловна“ (мисли се на украјинског председника Владимира Зеленског – прим.аут.) слатко намејали, али сада су сигурни да ће кловн то покушати.

Руски аналитичар сматра како је очигледно да ће Украјинци на пролеће кренути на јужном правцу према Криму те да је то „непосредно угрожавање безбедности Русије, а то није више шала“. Крим је Русија прво окупирала, а потом анектирала 2014. године и сматра га својом територијом.

Украјинци су извели неколико напада дроновима на војне циљеве на Криму, а оштећен је и мост који повезује Крим с Русијом. Један од најближих Путинових сарадника, бивши председник и премијер, Дмитриј Медведев, запретио је да ће Русија, ако Крим буде угрожен, употребити сво расположиво наоружање.

 

 

Извор: Ало