Спорт

ЂОКОВИЋ ОДЛУКОМ ПРЕСТРАВИО НАВИЈАЧЕ!

Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић очајно је почео сезону на шљаци, није бриљирао у Монте Карлу и на Српска опену, а пропустиће мастерс у Мадриду.

Забринуо је своје навијаче најбољи српски тенисер, али не и Патрика Мекинроа. Тениски аналитичар и брат некадашњег великог аса Џона Мекинроа не верује да ће лоши резултати утицати на Новака током такмичења на Ролан Гаросу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ђоковић ће пробати да игра на што више мечева. Очито је забринут само због једне ствари, а то је Ролан Гарос и чињеница да буде потпуно спреман за тај турнир. Ја верујем да ће бити апсолутно спреман за тај гренд слем – сматра Мекинро.

Очекује да Надал упркос свом ренкингу буде први или други носилац у Паризу.

– Рафа је пао петнаестак места на листи. То ће сада бити друга интересантна ствар. Француски Тениски савез је онај који одређује жреб и носиоце и увек су радили по правилима, по ренкингу. Кад су Надал и Ђоковић играли четвртфинале, није ми се то уопште свидело, али они то свакако неће да промене.

Оно што све посебно брине је повреда Новака Ђоковића. Он је повредио лакат током тренинга са Матеом Беретинијем, пред турнир у Монте Карлу.

Видело се у Монаку и Бањалуци да Новак није спреман 100 одсто, да не може да игра на врхунском нивоу, мада је он уверавао да ће бити спреман за Српска опен. Потом је све изненадио и одустао од Мадрида. У престоници Шпаније је бранио полуфинале у ком га је лани елиминисао Карлос Алкараз, али неће изгубити место на врху АТП листе до Рима.

Новак тренутно је игра најбољи тенис, тога је свестан, каже да ће полако темпирати форму за Ролан Гарос.

– За Ролан Гарос, то није тајна, за то се тренира. Тако је било и прошле сезоне, спор почетак и добра игра у завршници шљакашке сезоне.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс