Спорт

СРБИН ЈЕ НАЈБОЉИ ТЕНИСЕР КОЈИ ЈЕ ХОДАО ЗЕМЉОМ: Новак освојио Ролан Гарос и ушао у историју

Фото: Твитер принтскрин

НОВАК Ђоковић нови је шампион Ролан Гароса, он је у великом финалу са 3:0 савладао норвешког тенисера Каспера Руда (7:6, 6:4, 7:5) и тако исписао тениску историју, освојивши турнир у Паризу по трећи пут у каријери.

Новак Ђоковић је по трећи пут у каријери шампион Ролан Гароса, фантастичном игром против Каспера Руда исписао је тениску историју и дошао до 23. гренд слем трофеја што ниједан тенисер пре њега није урадио. Иако није на најбољи начин отворио меч успео је да заигра на врхунском нивоу и дође до трофеја у Паризу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Агресивно је Каспер Руд отворио меч. Свој сервис на старту добио је „нулом“, а потом направио три брејк лопте на сервис Србина и након тога дошао до брејка.

Невероватно звучи податак да је Новак Ђоковић у свега три гема направио десет неизнуђених грешака наспрам једне ривала.

Смогао је снаге Ноле да четврти гем добије нулом, али није то поколебало ривала који је и даље чувао стечени брејк. Тако је било све до седмог гема када је упрукос несхватљивим грешкама на обе стране Ђоковић дошао до брејк лопте, прве у мечу и након дуге размене анулирао је брејк ривала.

Покушао је Руд да у десетом гему дође до новог брејка, повео је 30:0 након неколико сјајних поена, али је још једном искуство преовладало и Ђоковићу донело изједначење 5:5.

Победника је дао тај-брејк. Новак је до финала на турниру одиграо 5 тај-брејкова против четири различита играча и у њима није направио ниједну неизнуђену грешку. Исти тренд наставио је и данас, те је након сат и 22 минута игре повео са 1:0 у сетовима.

Занимљиво је да је Ђоковић од последњих 25 поена добио 20 наспрам пет ривала. Те, никога не изненађује да је успео направи брејк, који је у наредном гему потврдио за вођство 3:0. До краја је рутински Ђоковић сачувао брејк и увећао предност на 2:0 у сетовима.

У трећем сету који је почео након два и по часа игре обојица су играли на нивоу као да је меч тек почео. Доста снажних удараца на обе стране, али и јаких ритерна одушевљавала су публику. Норвежанин и Србин су љубоморно чували своје сервисе.

Чекао је Новак Ђоковић прави тренутак да направи брејк. Учинио је то у 11. гему, и то на какав начин. Имао је три везане брејк лопте, искористо је прву. Колико је био импресиван најбоље осликава податак да је и Килијан Мбапе одлучио да тапше Србину који је у наредном завршио меч и на тај начин исписао тениску историју.

Извор: Новости