Русија

МОСКВА ИМА МОЋНОГ САВЕЗНИКА!

Египат покрива трећину економске сарадње Москве са целим афричким континентом, нагласио је данас председник Русије Владимир Путин током састанка са својим египатским колегом Абделом Фатахом ел Сисијем.

Развијамо велике, моћне пројекте у области енергетике, а када ово кажем мислим на пројекат који се тиче нуклеарне електране. Трговинска сарадња Каира и Москве је прошле године порасла за више од 28 одсто, а једна трећина трговинске сарадње Русије са афричким континентом, заправо, се односи на сарадњу са Египтом – истакао је Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осим тога, Путин је колеги из Египта пожелео добродошлицу и захвалио му се за то што ће његова земља учествовати на самиту.

– Кроз месец дана прославићемо 80 година од успостављања дипломатских односа наших земаља – приметио је руски председник, и додао да ти односи имају „посебан статус“.

Сиси је, подсетимо, данас допутовао у Санкт Петербург на предстојећи самит Русија-Африка, који почиње сутра и који ће трајати два дана.

Током разговора са Путином, он је истакао да је Каиро захвалан Москви због помоћи при изградњи нуклеарке „Ед-Даба“ и додао да Египат жели да ради на развоју односа са Русијом.

 

 

 

 

 

 

Извор: sd.rs