Русија Свет

СРУШЕНИ СНОВИ МОСКВЕ

Немачка је скоро надокнадила губитак руских испорука гаса захваљујући наглом порасту увоза из Норвешке, Холандије и Белгије, након што је Москва прошле године прекинула испоруке гаса због западне подршке Украјини.

Између 2017. и краја фебруара 2022. Немачка је увозила у просеку 77 терават сати природног гаса месечно, минус извоз, који је коришћен за покривање националне потрошње и пуњење складишта, наводи се у интерном документу Немачке Федералне мрежне агенције. види дпа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Насупрот томе, нето увоз од септембра 2022. до краја јануара – што значи без испорука руског гаса – износио је 72,7 терават сати месечно.

Поред тога, Немачка је у јануару добила око 4 теравата сата течног природног гаса (ЛНГ) преко нових ЛНГ терминала на немачким обалама. Према Федералној агенцији за мреже, то значи да је земља потрошила око 1.000 терават сати природног гаса 2021.

У Немачку је из Норвешке стизало у просеку 26 терават сати природног гаса месечно од 2017. до краја фебруара 2022. године, наводи се у документу. Након руских резова, ова количина је порасла на 41 терават сат.

У међувремену, нето увоз из Холандије порастао је са 2 на 25 терават сати, док су токови гаса из Белгије порасли са око 2 терават сата на око 23 терават сати у просеку од септембра.

Бројке такође показују значајан пад немачког извоза природног гаса, на пример у Швајцарску.

Федерална мрежна агенција наставља да оцењује снабдевање Немачке гасом као „стабилно“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс

Ознаке