Свет

ДРАМА ИЗНАД АУСТРАЛИЈЕ! Хитно послати борбени авиони

Боеинг 777-200, израелске авио компаније Ел Ал регистрација 4Кс-ЕЦФ који је обављао лет ЛИ-338 из Амстердама (Холандија) за Тел Авив (Израел), требао је бити рутински без икавих проблема, међутим уследио је омањи инцидент због кога су Аустријанци морали да подигну дежрну пару ловачких авиона Јурофајтер 2000.

Проблем са овом летелицом уследио је приликом преласка из Немачке у Аустрију. Авион је преласком престао да одговара на позиве радарске контроле на свим фереквецнијама, укључујући и ону заштитну и није одговарао на позиве других авиона. На радарским екранима било је видљиво да авион наставља рутински лет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога је издато наређење за полетање два аустроја Јурофајтер 2000 који су послати да пресретну Боинг 777 и изврше визуелни контатк.

У трентуку када су се авиони приближили Боингу поново је успостављена радио комуникација, а борбени авиони вратили су се у матичну авио базу, а путничка летелица наставила за Тел Авив. Трочасовни лет до аеродрома Бен Гурион протекао је без инцидената

Министарство одбране Аустрије саопштило је да је старт Јурофајтера покренут у 13:08 Л (11:08 З), 12 минута касније у 13:20 Л (11:20 З) летелица је визуелно идентификована и радио контакт је поново успостављен.

 

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ