Србија

ДРЖАВА ДЕЛИ НОВАЦ! Искористите прилику, ево о чему се ради…

Држава од следеће године даје субвенције у износу од 2.100 евра за куповину половних аутомобила еуро 6 стандарда.

Држава је одлучила да субвенционише куповину половних, али и новијих бољих аутомобила, па ће тако власници аутомобила који користе дизел гориво од следеће године моћи да рачунају на субвенцију у износу од 2.100 евра за возило евро 6 стандарда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Практично, од наредне године сви, који имају моторе евро 1, евро 2 или евро 3 у возилима могу да их дерегиструју, а она ће потом бити одвожена у рециклажне центре, а њихови власници ће моћи да добију субвенцију за куповину возила евро 6 стандарда. Дакле ново за старо уз субвенцију.

Поред субвенција за куповину аутомобила, држава даје и 2.500 евра за куповину лаких камиона, који не прелазе 12 тона, и 2.900 евра за куповину аутобуса.

Просечна старост возила у Србији је 17,3 године, а подаци са тржишта показују да су у Србији најпродавањи дизелаши са ценом од 5.000 евра. Најчешћи купац спреман је да издвоји за аутомобил старији од 10 година између 2.000 и 5.000 евра,

Најпродаванији модел у Србији традиционално је „Фолксwаген“, а следе га „Опел“, „Пежо“, „Ауди“ и „Рено“. Најчешће продавани модели су из „Фолксвагеновог“ програма: голф, пасат и поло, а затим следе фијат пунто, опел корса и ауди А4.

Држава даје и субвенције од 500 до 5.000 евра у зависности од модела за куповину електричних аутомобила, али су они за сада најмање продавани.

За субвенције могу да конкуришу правна лица, предузетници и физичка лица, осим таксиста који су већ искористили субвенцију за обнову свог возног парка. Субвенционисана куповина возила спроводи се исплатом износа на име учешћа за финансијски лизинг за куповину новог возила или плаћања дела купопродајне цене новог возила.

 

 

Извор: Мондо

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ