Србија

ВУЧИЋ УПУТИО ОПШТЕ РЕЧИ: Чекамо…

Председник Србије Александар Вучић данас је још једном поновио став Србије по питању КиМ.

Прво – Заједница српских општина, са суштинским овлашћењима. Нема игре око тога, поручио је председник Србије Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије Александар Вучић поделио је на свом Инстаграм профилу видео-снимак у ком говори о ставовима земље, поводом питања Косова и Метохије.

– Ја сам, да не буде никакве дилеме, поновио шта су ставови Србије и да ће то да испуни, али да Србија неће да подржи чланство косова у УН. Данас је 10. година од Бриселског споразума, ви формирате заједницу српских општина са суштинским овлашћењима, када то урадуите Србија је својуреч увек држала и након Бриселског споразума, и нема игре око тога. Има да испуните то, и тек када испуните онда ћемо ми да испуњавамо наш део. Јер, то је обавеза која постоји од 19. априла 2013. године. Јер ми у Србији можда смо глупи, али нисмо толико глупи, чекамо да испуните оно што су ваше обавезе, а онда ћемо са највећом радошћу да прионемо на посао да покажемо колико смо поуздан партнер и колико желимо да учинимо оно за шта смо дали јавну реч – рекао је Вучић.

Подсетимо, председник Вучић ће се, уз посредство ЕУ, састати са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем 2. маја у Бриселу.

 

Извор: Srbija Danas