Свет

ХИТАН САСТАНАК ЗЕЛЕНСКОГ! Команданти се огласили ово је био фокус

Председник Украјине Владимир Зеленски разговарао је са обавештајним службама и војском о ситуацији на линији фронта и плановима Руса у блиској будућности.

Како је саопштила прес-служба шефа државе, Зеленски је у уторак одржао редован састанак Штаба врховног команданта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Учесници су саслушали извештаје о општој оперативној ситуацији на линији фронта и ситуацији на секторима фронта у зони одговорности оперативно-стратешких групација трупа, наводи се у извештају.

Посебно, обавештајно руководство је обавестило о вероватним акцијама државе агресора у блиској будућности.

Учесници састанка анализирали су и стање опремљености јединица муницијом. Поред тога, настављено је разматрање питања попуњавања, наоружања и војне опреме за новоформиране бригаде Одбрамбених снага.

Између осталог, чланови Штаба разговарали су о питањима повећања ефикасности система командовања и управљања и интеракције различитих групација Безбедносно-одбрамбених снага Украјине током извршавања борбених задатака.

Састанак штаба Зеленског – шта се десило раније?
Како је УНИАН раније известио, 7. априла, током редовног састанка Штаба врховног команданта, команданти оперативно-стратешких групација трупа известили су о току непријатељстава у секторима фронта у својим областима одговорности.

Учесници састанка су се такође фокусирали на мере за спречавање цурења информација о плановима одбрамбених снага Украјине.

 

Извор: Srbija Danas