Србија

КАЗНА И ДО 1.000ЕВРА! Пазите се овог прекршаја казна ће вам стићи на адресу

БЕОГРАД – Од укупног броја откривених прекршаја током појачане контроле саобраћајне полиције, која је била спроведена током ускршњих празника, 50 одсто се односи на прекорачење брзине, што је 7.715 прекршаја.

– Током појачане контроле Саобраћајне полиције која је била спроведена током ускршњих празника, од 13. до 16. априла, откривена су укупно 15.603 прекршаја, за прекорачење брзине 7.715, што је 50 посто од укупног броја откривених прекршаја. За управљање возилом под дејством алкохола 1.029, за некоришћење сигурносног појаса 2.224, а непрописно превожење деце 87, рекао је Златко Беленцан, помоћник начелника Управе саобраћајне полиције, објавио је Блиц позивајући се на писање Тањуга.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Појачане контроле саобраћаја до 23. априла

Почела је међународна акција Европске мреже саобраћајне полиције, која ће трајати до 23. априла.

– Међународна акција РОУДПОЛ трајаће до 23. априла, а спроводи се у 30 држава Европе. Акценат је на контроли главних индикатора безбедности саобраћаја, пре свега брзина, алкохол, психоактивне супстанце и појас – рекао је Беленцан.

Најавио је да ће 21. априла бити спроведен „спеед маратон“, то значи да ће се мерити брзина без заустављања возила.

– Власнику возила ће се на кућну адресу доставити писмено да се изјасни ко је управљао возилом у тренутку измерене брзине – рекао је Беленцан.

– Власник је дужан да у року од осам дана по пријему достави писани одговор. Ако то не учини, поднеће се пријава за члан 330 Закона о безбедности саобраћаја, где је предвиђена казна и до 120.000 динара – рекао је Беленцан.

 

 

Извор: Курир