Србија

ВОЈСКА СРБИЈЕ ЈЕ СПРЕМНА! Ове суботе очекује нас…

Посетиоци ће имати прилику да виде дефиле припадника специјалних јединица, који су опремљени најсавременијим наоружањем и војном опремом.

На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници трају припреме за приказ способности Војске Србије „Гранит 2023“, који ће, поводом Дана Војске Србије, бити одржан у суботу 22. априла 2023. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Више од 5.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, око 2.300 средстава наоружања и војне опреме и више од 60 ваздухоплова ангажовано је у приказу способности Војске Србије.

Посетиоци ће моћи да виде и најсавременије наоружање и војну опрему којом су опремљене јединице Војске Србије, као и део средстава из развоја предузећа домаће одбрамбене индустрије.

У летачком делу програма између осталог наступиће авиони и хеликоптери „МиГ-29“, „Орао“, „Ласта“, „Ми-35“, „Х-145М“ и „Ми-17“, а биће приказани и противваздухопловни ракетни системи „ФК-3“ и „Панцир“, противавионски самоходни артиљеријско-ракетни систем ПАСАРС, противоклопни ракетни системи „Корнет“, борбена оклопна возила „Милош“, „Лазар-3“ и „Хамер“, самоходна топ-хаубица 155 мм НОРА, самоходни вишецевни лансер ракета „Огањ“, као и савремена оптоелектронска средства.

Осим тога, посетиоци ће имати прилику да виде дефиле припадника специјалних јединица, који су опремљени најсавременијим наоружањем и војном опремом.

 

Извор: Srbija Danas