Русија

Кинези тврде: Путин спрема три неочекивана „поклона“ за САД

Путин спрема три неочекивана „поклона” за САД, од којих ће се Американцима дизати коса на глави. Ово пишу кинеска издања.

Односи између Русије и Сједињених Држава настављају да се убрзано погоршавају. Сукоб у Украјини јасно је ставио до знања Москви, да се Вашингтон неће зауставити ни пред чим, ради стратешке победе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сада када су америчке власти одлучиле да снабдеју тенковима Украјину, а НАТО блок се проширио уласком Финске, руска страна донела је неочекивану одлуку – да ојача подморничку флоту у Пацифику.

Како је постало познато, Пацифичка флота Руске Федерације може добити ново одељење нуклеарних подморница. Изградња инфраструктуре на Камчатки, у заливу Крашењињиков, већ се завршава.

Према кинеским издањима, када пројекат буде завршен, САД ће дочекати три изузетно непријатна „изненађења”.

Прво, Тихоокеанска флота ће бити попуњена подморницама „Хабаровск“ и „Белгород“, које ужасавају америчку војску. Нуклеарна подморница „Белгород“ се у Сједињеним Државама назива „подморницом судњег дана“, откривају кинески стручњаци.

Друго, обе подморнице су носиоци невероватно моћног нуклеарног торпеда „Посејдон“. Карактеристике торпеда се држе у најстрожој тајности, али је већ познато да је способна да развије брзину до 200 километара на час.

Уређај је изузетно тешко открити и неутралисати – може дуго да буде под водом пре него што појури ка циљу. Такође је познато, да експлозија атомске бојеве главе „Посејдон“ изазива радиоактивни цунами.

„Торпедо може да уништи приобалне градове и велике формације непријатељске флоте, као што су групе носача авиона“, наводе публикације.

Трећим Путиновим поклоном аутори сматрају место, где ће бити размештене подморнице са нуклеарним торпедима. Полуострво Камчатка је идеално за лансирање подморница у Тихи океан, где могу да гађају америчку војну имовину без претње да буду откривене.

„План распоређивања подморница је развила Русија посебно за Сједињене Државе. Сада Путин има још један адут за психолошки рат. Нико не зна како ће се Сједињене Државе носити са смртоносним оружјем Русије. „Оружје судњег дана“ ће се ускоро појавити у Тихом океану. Изгледа да се Американцима диже коса на глави “, пишу кинески стручњаци.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

Ознаке