Свет

НАПЕТОСТ РАСТЕ! Зеленски ће изгубити власт ако се ОВО деси

Уколико рат у Украјини буде дуго трајао постоји могућност да ће Володимир Зеленски изгубити власт.

Продужење сукоба у Украјини повећава вероватноћу промене власти у земљи, сматра обавештајно одељење Пентагона. Осим тога сада постоји и напетост између канцеларије председника Володимира Зеленског и команде Оружаних снага Украјине, пише „Вашингтон пост“, позивајући се на тајне документе који су доспели у јавност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„За украјинску страну, рат исцрпљивања ће довести до разочарања у земљи и критике начина на који се воде борбе, због чега је вероватна промена руководства“, наводи амерички лист. Није јасно да ли је реч о промени руководства у војну или политичку групу, наводи се у материјалу. „Зеленски је и даље популаран у Украјини, али постоји тензија између његове канцеларије и Валерија Залужног, шефа украјинских оружаних снага, којег неки у Кијеву сматрају политичком претњом“, тврде аутори.

„Фајненшел тајмс“ је у новембру прошле године писао да је Володимир Зеленски затражио од Валерија Залужног да престане да промовише свој имиџ у јавности због све веће популарности војске међу грађанима Украјине. Није јасно да ли је реч о промени руководства у војну или политичку групу, наводи се у материјалу.

 

Извор: Мондо