Србија

НЕВИЂЕНИ УЖАС КОД ЧАЧКА: Изашао из душевне болнице узео секиру и… комшије тврде само једну ствар

Мушкарац (57) секиром је убио свог рођеног брата (59), и то секиром готово одрубивши му главу.

Злочин се догодио у њиховој породичној кући у чачанском селу Горња Трепча и, како сазнају Новости, човек је око 14 часова дошао кући аутобусом из околног села, видно под дејством алкохола. Сусрео је брата у приземљу куће, где га је овај дочекао са секиром и наводно га ударио по врату, након чега је мушкарац мртав пао на под. Глава му је, незванично сазнајемо, била малтене одрубљена.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чуо сам га како дозива у помоћ. Неповезано је причао и говорио како брату тече крв низ врат. Говорио је да га је убио неки таксиста… – рекао је први комшија. – Посумњао сам да се нешто страшно догодило, па сам одмах отрчао до другог комшије и позвали смо полицију и Хитну помоћ.

Када су дошли полицајци, у кући затекли су стравичан призор. Тело човека лежало је у ходнику куће, а убица је седео испред куће. Њему су одмах ставили лисице на руке. Он је све време током увиђаја седео на клупи у дворишту.

Недавно је изашао из болнице у Ковину
Према речима комшија, убица је душевни болесник. Више пута се лечио у психијатријској болници. Недавно је изашао из болнице у Ковину. Убијени брат је, како причају комшије, имао проблема са алкохолом, односно био је често пијан и прек када попије, па је био у завади са више људи у селу.

Породица се у Трепчу доселила са КиМ. Убијени мушкарац је живео на спрату породичне куће, док је убица боравио у сутерену. Прво су им умрли родитељи, а потом сестра и један брат. Четврти брат из породице живи у Шведској, након што се оженио Црногорком. Њих двојица живели су од примања са Космета, као и помоћи Црвеног крста.

Полиција је до касно вечерас вршила увиђај. Наложена је обдукција покојног брата, а убици је одређено задржавање. Тачан мотив злочина није познат, али чињеница је да, како познаници браће причају, убица је имао тежак психички поремећај.

 

Извор: Srbija Danas