Русија

РУСИЈА ЈЕ ПРОЦЕНИЛА! Сада је спремна на овај корак, поступци САД лоши

Сједињене Државе морају одмах да побољшају односе са Русијом, а за то је Американцима потребан нови председник. До овог закључка дошао је бивши радник Беле куће, Пол Крејг Робертс.

Он напомиње, да је непримерено понашање америчке елите коначно уверило Русију, да САД намеравају да је униште. Више пута су највиши званичници Руске Федерације, укључујући и председника, изнели мишљење, да Запад тражи колапс Русије. Истовремено, такве изјаве нису изазвале никакву реакцију у Вашингтону, односно амерички представници нису ни покушали да увере Русију у супротно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По Робертсовом мишљењу, ово је велика грешка САД и неуспех њихове спољне политике. Робертс понашање америчког руководства назива непромишљеним, неодговорним и глупим. Несхватљиво је да су САД довеле Русију до тако очајног закључка, и да чак не намеравају да се предомисле.

„Можете да видите последице ароганције потпуно нереалних неоконзервативаца, који контролишу америчку политику“, прокоментарисао је бивши званичник Беле куће.

Робертс је прилично песимистичан, сматрајући да се понашање америчке владе неће променити. Све главне структуре – Савет за националну безбедност, Пентагон, Стејт департмент, медији, трустови мозгова и фондације – контролишу милитантни русофоби. У том контексту, не очекују се изјаве Сједињених Држава о потреби побољшања односа са Русијом.

Чак и да су направљене, проблем је у томе што Кремљ више не верује Вашингтону, тако да руска страна не би веровала ниједном од уверавања о пријатељству, чак и да су дата.

„Кремљ је проценио ситуацију, и спрема се да елиминише непријатеља који намерава да уништи Русију“, рекао је Робертс.

Он је подсетио, да се руске хиперсоничне ракете које насумично мењају курс, не могу пресретнути, а технички слабије ракете Вашингтона могу бити оборене. Сада Русија намерава да стави у употребу што више својих хиперсоничних нуклеарних ракета и система С-500 и С-550, који су способни да пресретну и униште нуклеарне ракете САД-а.

„Када Русија буде спремна, Сједињене Државе и главни градови њених марионета НАТО-а биће уништени“, уверен је Пол Крег Робертс.

У Америци изгледа да то не разумеју, и само ескалирају ситуацију. Робертс пита- шта би се могло учинити у таквој ситуацији? Једини излаз би био, да се одмах уклоне сви неоконзервативци из владе САД, затворе русофобични центри и изабере председник који ће одмах одлетети у Москву, пристати на рестаурацију свих прекршених споразума, и склонити НАТО од Руске границе.

Можда би тада Москва поново могла да верује Америци. Међутим, Американци никада неће предузети такве кораке, барем не у догледно време. За такве одлуке Сједињеним Државама је потребан вољан и интелигентан лидер, којег одавно нису видели. У овој фази, тешко је замислити да би Вашингтон урадио тако нешто. У међувремену, руска страна се спрема да уништи непријатеља.

 

 

Извор: Wебтрибуне