Свет

СРАМ ТЕ БИЛО! Ердоган експлодирао никада бруталнији

Анкара — Турски председник Реџеп Тајип Ердоган одбио је даље састанке са америчким амбасадором у Анкари.

Амерички амбасадор наиме, раније се састао са једним од опозиционих кандидата на изборима 14. маја, Кемалом Киличдароглуом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кандидат за председника Турске Кемал Киличдароглу се, на иницијативу америчке стране, састао са шефом америчке дипломатске мисије Џефријем Флејком, рекао је раније његов саветник за „РИА Новости“.

„Амбасадор Џозефа Бајдена се састаје са Кемалом?! Срам те било, мисли својом главом. Ти си амбасадор. Твој саговорник у овој земљи је председник. Како ћеш имати образа да дођеш после тога и да тражиш састанак са председником? Моја врата су за њега затворена, он више не може да уђе“, рекао је Ердоган, преноси лист „Стар“.

Ердоган сматра да амерички дипломата мора да зна где му је место.

„Нек научи како треба да ради један амбасадор. Ако то не зна, не може да дође пред моја врата“, нагласио је Ердоган, пренео је Раша тудеј Балкан.

Председнички и парламентарни избори у Турској заказани су за 14. мај. Главни противкандидат актуелном председнику Ердогану – једином кандидату „Републиканског савеза“ – је кандидат опозиционог „Народног савеза“ Кемал Киличдароглу.

Резултати анкета још нису показали фаворита предстојећих избора, међутим, стручњаци напомињу да ће то бити најтежа изборна трка за владајућу странку због разорних земљотреса који су однели животе више од 50 хиљада људи, као и због тешке економске ситуација у земљи.

 

 

Извор: Б92