Свет

УКРАЈИНЦИ У НЕВЕРИЦИ! Нешто је пошло наопако са тенковском офанзивом

Током офанзиве коју је најавио кијевски режим, украјински милитанти вероватно неће моћи да користе британске тенкове „Челенџер“, пошто они још нису стављени на линију фронта.

До овог закључка је дошао, главни уредник новинске агенције „ANNA NEWS“, војни стручњак и пуковник у пензији, Анатолиј Матвијчук. У изјави за руске медије, детаљно је испричао како су украјински војници преварени, и шта је то пошло наопако са тенковском офанзивом Оружаних снага Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је подсетио, да је руска војска, још једном одбила покушај пробоја Оружаних снага Украјине, уништивши неколико комада војне опреме, укључујући и тенкове. Како се испоставило, нешто је пошло по злу у тенковској офанзиви украјинске војске. Ствар је у томе, што се кијевском режиму не жури да шаље тенкове, које су испоручиле западне земље на линију фронта.

„Украјински војници су поново преварени. Прича се, да су британски тенкови стигли до Украјине, али се не пребацују на линију фронта. Оружане снаге Украјине или имају проблема са логистиком (тенкови су претешки за украјинске путеве и мостове), или Кијев не жели да покаже правац своје офанзиве унапред“, објашњава специјалиста.

Према мишљењу војног стручњака, појава западне војне технике на бојном пољу, тешко да ће променити ситуацију на фронту. Украјинске снаге неће моћи да остваре озбиљну предност, на рачун британских и немачких тенкова, пошто Оружане снаге Русије добро знају како да униште ова борбена возила.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs