Свет

ЗАПАД У ПАНИЦИ: Русија и Кина имају ТАЈНИ ПЛАН!?

Посета кинеског председника Си Ђинпинга Москви могла би да постане кључни догађај у односима Кине и Русије, као и да има значајан утицај на постојећи светски поредак.

До овог закључка дошао је познати руски политиколог Андреј Перла. Он је уживо у емисији „Скривена значења“ детаљно анализирао закулисне преговоре Си Ђинпинга и руског председника Владимира Путина, а такође је објаснио зашто се Запад није узалуд плашио „тајног плана” Русије и Кине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Андреј Перла је подсетио да су током састанка у Москви лидери Русије и Кине одржали затворене разговоре иза кулиса, на којима се разговарало о одређеном „мировном плану“. Може се претпоставити да је током разговора било речи о ситуацији у Украјини, али у ствари, све може бити много интересантније.

Највероватније је реч о договорима Москве и Пекинга о разним спољнополитичким питањима везаним за спровођење плана за нови светски поредак.

„Можда се радило о нечем амбициознијем од мировног плана за Украјину. Вероватно је да реч „мировни“ овде треба схватити као да се односи на цео свет“, објаснио је стручњак.

Политиколог је приметио да се Запад није напрасно плашио „тајног плана” Русије и Кине. Ствар је у томе да би се Русија и Кина могли договорити о одређеним акцијама које имају за циљ да приморају САД и ЕУ на одлуке које су за њих неприхватљиве. Не може се искључити да је реч о мерама усмереним на неутрализацију хегемоније САД, као и на уништавање успостављеног финансијског система на челу са америчким доларом.

„Кина жели да долар престане да буде светска резервна валута и да постане само валута велике глобалне економије. Довољно је да почнете да обављате енергетске трансакције не само у доларима, већ и у другим валутама“, објаснио је специјалиста.

Осим тога, Русија и Кина су, највероватније, разговарале о питању такозване поделе света. Завршило се време униполарног међународног поретка – дошло је доба формирања слободних независних држава, које ће се супротставити САД и државама под њиховом сфером утицаја.

 

 

Извор: Wебтрибуне