Свет

МАСОВНА ПУЦЊАВА КОД ТРЖНОГ ЦЕНТРА НА 200 ЉУДИ: Има много мртвих (ВИДЕО)

Како јављају амерички медији, масовна пуцњава догодила се у месту Виловбрук у савезној држави Илиноис, а како се, према засад незваничним информацијама претпоставља, има више од 15 жртава.

Особље хитне службе одговорило је на позив код тржног центра, након што је, према извештајима, у суботу увече пуцано на више окупљених људи током прославе празника.

Велики број полицијских патрола налази се близу Пута 83, где су испаљени хици на око 200 или 300 окупљених људи, преноси „Фокс њуз“.

„Абц7цхицаго“ јавља да је најмање 10 људи упуцано и повређено у јужном предграђу Виловбрука.

Шеф ватрогасаца Џо Острандер рекао је да се пуцњава догодила око 12:30 ујутро на Путу 83. Огромна група окупила се на прослави на паркингу, рекли су сведоци.

– Требало је да буде као прослава празника „Јунетеентх“, када смо чули пуцњаву, легли смо на земљу док они нису престали. Пуцњава се чула неко време. После тога смо се буквално разбежали – рекла је сведокиња Маркешија Ејвери.

Двојица устријељених су у критичном стању, док су остали повређени, јавља медиј из Чикага.

Шерифова канцеларија затражила је хитну помоћ око 12.25 у недељу ујутру.

На лицу места пронађене су жртве са прострелним ранама, мада је тренутно нејасан тачан број и степен њихових повреда.

– Сви смо били напољу, пуцњава је трајала. Сви су побегли, био је хаос – рекао је сведок Крег Лотси.

Полиција каже да је ово активна истрага и да тренутно не потврђује много детаља, али сведоци кажу да су чули најмање 20-30 пуцњава.

– Имам децу која ме чакају кући. Нисам навикла на ово. Нисам то очекивала, али никад се не зна. Свашта се може десити било где – рекла је једна жена нам и додала да се уплашила за свој живот.

Жртве су пребачене у четири различите болнице.

Сведоци кажу да је више од 200 тинејџера и младих који су се окупили на забави која је обично безбедна.

Извор: Блиц