Русија

ЕКСПЛОЗИЈА У МОСКВИ: Неколико напада заредом, завладала паника (ВИДЕО)

Руски медији преносе наводе сведока о данашњем нападу дроном на Москву.

Неки су рекли да су руску престоницу напала два дрона, а један очевидац је рекао да је један дрон био велик метар и по.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од очевидаца видео је саме дронове. Он је рекао је да су били прилично велики и зато их је идентификовао не као дронове, већ као беспилотне летелице, пренео је Риамо.ру.

Један од очевидаца видео је саме дронове. Он је рекао је да су били прилично велики и зато их је идентификовао не као дронове, већ као беспилотне летелице, пренео је Риамо.ру.

„Дронови су мали, али је био један велики, метар и по. Наравно, одмах сам легао на земљу. И одмах – прасак“, рекао је тај сведок.

Други је рекао да је чуо једну експлозију.

„Одлучио сам да одем да проверим, лифтови нису радили. Силазили смо низ степенице 20 минута. Чули смо једну експлозију“, рекао је он, пренео је Риамо.ру.

Други очевици су навели да су беспилотне летелице стизале у интервалима од око пола сата. Међу сведоцима је један од околних радника који је, уплашен јаком експлозијом, био приморан да се сакрије у траву. Телеграм канал ШОТ је објавио емотиван исказ очевица.

„Чуо сам први удар, веома јак. Удара као гром, само јаче. Наравно, уплашио сам се! Одмах сам легао на траву“, рекао је неименовани човек за Лифе.ру.

Према његовим речима, други прасак се догодио за пола сата, а сам дрон је био бео. Очевидац није повређен, наводи Лифе.ру.

Рен.тв пише да је солитер Москва Сити можда нападнут са два дрона. Један од очевидаца рекао је дописници Елени Хмури да је чуо прасак првог дрона а да је затим видео други како лети.

„Оштећен је спрат на коме су се налазиле канцеларије. Сада је место ванредне ситуације ограђено, дежурају Министарство за ванредне ситуације и хитна помоћ. Пожара нема, нема извештаја о настрадалима“, пренела је Хмура.

Услед експлозије, фрагменти су се расули около у широком подручју. Посебно су оштећени објекти на најближем излазу из метроа. Један од очевидаца тврди да су била два дрона.

Григориј је био на дужности на градилишту када је чуо тутњаву. Он је чуо снажан прасак и мислио да је експлодирала боца за гас или кисеоник.

„Изашао сам да погледам, приближио се, видео дим на небодеру, разбијене прозоре. у размаку од 29 минута улетео је други“, рекао је Григориј за Рен.тв и додао да је дрон одлетео на другу зграду у Москви.

Руско министарство одбране саопштило је да је украјински дрон уништен у ваздуху изнад округа Одинтсово, а два су се срушила у Москви.

Снимци напада: Људи вриште и плачу

На снимцима се може чути како људи вриште и плачу у страху након удара дрона. Медији су објавили снимак са ЦЦТВ камера, који је ухватио тренутак када је украјински дрон ударио у један од небодера комплекса Москва Сити, пише руски портал Вз.ру.

Објављен је и снимак последица удара у зграде.

Градоначелник Москве Сергеј Собјанин рекао је раније да је у недељу увече извршен напад украјинских беспилотних летелица, при чему су оштећене фасаде две пословне куле Ситија. У нападу нико није убијен или повређен. Све зграде комплекса Москва Сити су евакуисане, пише Вз.ру.

Аеродром Внуково је накратко био затворен због инцидента, наводи АП.

Извор: Блиц