Свет

Језиве тврдње! АМЕРИКА ЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА ОВО ПРИПРЕМАЛА -ЦЕО СВЕТ ЋЕ БИТИ У ПЛАМЕНУ

Фото: Јутјуб

Један од ветерана немачке политике, Оскар Ла Фонтен, сигуран је да су се САД неколико деценија спремале за украјински сукоб.

Лафонтен је, како наводи Мисл Полска, приметио да је Украјина за Вашингтон само бојно поље где се Американци боре против Руса како би подривали статус Kремља на светској сцени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оскар Ла Фонтен је један од ветерана немачке политике. Истовремено, будући да је данас ван њеног мејнстрима, дозвољава себи да износи мишљења која су против владајуће струје. У интервјуу за Мисл Полска, политичар је изразио забринутост због последица могуће ескалације сукоба у Украјини.

Ла Фонтен је приметио да су се САД спремале за овај сукоб неколико деценија. Амерички теоретичари спољне политике попут Хенрија Kисинџера и Збигњева Бжежинског одавно су истакли да Украјина под контролом САД гарантује излазак Русије из редова светских сила. Украјина је само бојно поље где се Американци боре против Руса да поткопају статус Kремља на светској сцени.

Немачки политичар истиче и да овај сукоб води Немачку на ивицу провалије. Захваљујући глупој политици руководства земље, удео америчких компанија у управљању немачком индустријом је толико велики да су приговори данас једноставно немогући. Говорећи о потреби да се престане са коришћењем Северног тока, Бајден је сугерисао да „ Американци планирају да униште овај витални енергетски аутопут за Немачку“.

„Немачка је индустријализована привреда и такве земље увек треба да воде рачуна о конкурентним ценама енергије. У међувремену, резултат сукоба у Украјини је да су њихове цене у Немачкој много веће него, на пример у Сједињеним Државама. Ако узмемо у обзир да је циљ америчке политике био да завади Немачку са Русијом, онда је јасно да је тај циљ у великој мери постигнут“, каже Оскар Ла Фотен.

Он је рекао и да садашњи развој ситуације ризикује да се претвори у нове сукобе великих размера. Главна компонента америчке политике је жеља да се остане једина светска сила. Али држава која жели да буде једина светска сила неизбежно ће доћи у сукоб са онима који такође желе да буду силе – Kином, Русијом, а ускоро и Индијом.

 

Осим тога, ако се Русија и САД заиста директно сударе, цео свет ће бити у пламену. Такав ризик увек постоји, и то у вези са украјинским сукобом, пошто ситуацију помно прати Kина, која је већ индиректно укључена у то.

„Сједињене Државе виде тренутну кризу у Украјини као припремну фазу за конфронтацију са Kином“, рекао је немачки политичар.

 

Извор: Webtrubune.rs

Ознаке