Свет

„РАТ У УКРАЈИНИ МОГЛА БИ ДА ОДЛУЧИ ОВА ЗЕМЉА“

Проф. др Милош Лабан, политички аналитичар коментарисао је у јутарњем програму Курир телевизије јучерашњи напад дроновима на Москву од стране Украјине.

Ја морам да кажем да је дрон по величини мали и савремено противавионско оружје није прилагођено њему. Не исплати се обарати га противавионским системима попут С-300. Руси су ова два дрона оборили електронским деловањем тј. ометањем. Код дрона ви морате да уђете у његов софтвер да бисте могли да га контролишете. Та два дрона пала су ту где су пала и није било неке озбиљније материјалне штете – оценио је Лабан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изразио је уверење да би могло доћи до укључења Северне Кореје у сукоб на страни Русије.

– Украјинска страна пружа одличан адут руској федерацији да иде у једну специфичном правцу који ће верујем брзо решити рат у њену корист. Русији не одговара ово дуго трајање рата, јер имају предност у наоружању. Већ је постало свима јасно где се сели финансијска и политичка моћ, а то је исток и ту је прича принципијелно завршена.

– Оно што многи нису приметили јесте посета Шојгуа Северној Кореји, а она је четврта копнена сила на свету. Уколико би Северно Корејски добровољци ушли на територију Украјине по истом принципу као што је НАТО ушао на територију Украјине, то ће по свему судећи решити рат у руску корист, а не треба заборавити да та земља трпи деценијама уназад огромне притиске од стране англо-запада – констатовао је Лабан.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ