Србија

ШТА ЈЕ ОВО ЉУДИ МОЈИ? У Чачку тукао град, леденице у облику људског ока: Мештани у шоку – „Убијало је птице у лету“

Фото: Фејсбук принтскрин

Катастрофално невреме погодило је читаву територију града Чачка. Град величине кокошијег јајета био је толико снажан да је убијао птице у лету, а кад су леденице завршиле на земљи мештани погођених села остали су у шоку због изгледа леденица.

– Видели смо мртве птице око нас, било је језиво. Нису издржале ударе града. Кад се смирило и кад смо изашли напоље, све је било бело, али оно што нас је оставило без текста јесте што леденице су буквално у облику људског ока. Никада до сада ништа слично нисмо видели – рекли су за Рину шокирани мештани.

Невременом су највише погођена чачанска села Јежевица, Виљуша, Вапа, Заблаће, Милићевци, Миоковци и Горња Горевница, али није заобишло ни Атеницу а ни центар града.

– Облаци су се брзо формирали и за неких пет минута кренула је да пада јака киша а за њом и јаки удари ветра који су одмах нанели и град. Падао је око петнаест минута без престанка а био је величине од лешника до величине јајета – изјавила је Сандра Палибрк.

Град нанео велику штету пољопривредним усевима

Крупан град нанео је велику штету пре свега пољопривредним усевима. Највише штете је у воћњацима и њивама, на којима је у току берба.

Невреме причинило већу материјалну штету на планини Каблар

Невреме није заобишло ни села на планини Каблар, где је такође причињена већа материјална штета.

Подсетимо, метеоролози су раније упозорили да ће суперћелијска олуја која већ неколико дана у Србији прави хаос, поново правити проблеме и вечерас, а невреме прво долази у западне и централне делове Србије.

Извор: Рина

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ