Србија

РХМЗ ИЗДАО НАЈНОВИЈЕ У СЕРИЈИ УПОЗОРЕЊА! Невреме праћено градом стиже у ове делове Србије – ДУВАЋЕ ОРКАНСКИ ВЕТАР

Фото: Инстаграм принтскрин

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) је објавио је у нешто после 19 часова најновије у серији упозорења за невреме широм Србије.

Наиме, раније данас снажно невреме праћено великим наносом града погодило је централни и западни део државе, а РХМЗ сада упозорава да се спрема ново грмљавинско невреме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Оно, наиме, стиже са подручја Славоније, Босне и Херцеговине и долином Саве ка западу Србије и након 20 часова очекују се у Бачкој, Срему и западној Србији интензивни пљускови са јаком грмљавином.

– Током вечери се ново грмљавинско невреме са подручја Славоније, Босне и Херцеговине и долином Саве, у претежно западној струји премешта ка западу Србије па се након 20 часова прво у Бачкој, Срему и западној Србији очекују интензивни пљускови са јаком грмљавином, градом и краткотрајно олујним ветром са ударима и око 100 км/х који може причинити значајну материјалну штету, угрожавајући безбедност људи, животиња и имовине.

– Даља тенденција премештања биће преко подручја Београда, Шумадије и Баната даље на исток – пише на сајту РХМЗ.

– Јака конвективна облачност и током вечери условљаваће интензивне пљускове са грмљавином и градом на подручју југозападне, јужне и југоисточне Србије.

– Такође, локални пљускови са грмљавином очекују се и на подручју Београда, Баната и централне Србије, с тенденцијом премештања даље на исток ка Браничевском и Борском округу – стоји на сајту РХМЗ.

Извор: Курир.рс