Русија

КАДИРОВ ПОБЕСНЕО, ЕВО КАКВА ДРАМА СЕ ОДВИЈА У АЗОВСТАЛУ: Прешли су све границе!

Рамзан Кадиров објавио снимак из челичане Азовстаљ у ком се према тврдњима украјинских власти, налази преко 1.000 цивила и 500 рањених војника.

Чеченски лидер Рамзан Кадиров изјавио је да команданти украјинских националистичких батаљона, који су блокирани у челичани „Азовстаљ“ у Мариупољу, не дозвољавају припадницима тих батаљона да се предају. Кадиров је на свом Телеграм каналу написао да су током испитивања заробљеника откривени детаљи о кривичним делима које су починили украјински националистички батаљони, преноси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Мој драги брат Адам Делимханов је недавно обавио испитивање заробљеног нацисте, који је претходно био на положају дуж Азовсталске улице у граду Мариупољу. Затвореник је открио занимљиве детаље криминалних активности милитаната националних батаљона на територији металуршког комбината Азовстаљ. Према речима затвореника, већина војника закључаних испод дебелих зидова жели да напусти ову територију са белом заставом у рукама. Ову иницијативу садашња команда националних батаљона категорички одбија. Штавише, постоје потврђени докази о убијању сопствених војника који су изразили жељу да положе оружје“, написао ја Кадиров.

Он је нагласио да је руска страна више пута пружала могућност милитантима да се предају.

„Очигледно је да у њиховим круговима владају баналне дезинформације да наши војници гранатирају цивиле и нема говора о гарантовању безбедности ратних заробљеника, а ситуација је управо супротна. Време је да поново размисле и спасу своје животе и животе својих другова. Подлост команданата националних батаљона и лицемерје кијевских власти одавно су прешли све постојеће границе. Не чудимо се таквом понашању, јер су неморални и непоштени људи способни за сваку гадост“, написао је Кадиров.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО