Русија

„СВЕ ЗАДАТКЕ ОБАВЉАМО У ИМЕ ВЕЛИКЕ РУСИЈЕ“

Шеф Вагнерове плаћеничке групе каже да ће наставити своје активности у Африци и Белорусији, али да тренутно не регрутује нове борце.

Шеф руских плаћеника Јевгениј Пригожин саопштио је, у данас објављеној гласовној поруци, да његова војна организација „Вагнер“ тренутно не регрутује нове борце, али је вероватно да ће то учинити у будућности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Будућност „Вагнера“ и Пригожина је нејасна од како је крајем јуна дошло до краткотрајне побуне против руског војног естаблишмента, а званични Кремљ касније одобрио да Пригожин и неки од његових бораца, који су учествовали у неким од најжешћих битака у Украјини, оду у Белорусију, наводи Ројтерс.

Упркос свему, Пригожин је позван на састанак са Владимиром Путином само пет дана након побуне, а прошле недеље је фотографисан у Санкт Петербургу, где је председник Русије био домаћин лидерима афричких земаља током руско-афричког самита.

Група је одлучивала о својим следећим циљевима, рекао је Јевгениј Пригожин, преноси ББЦ.

„Данас дефинишемо наше наредне задатке чији је оквир све јаснији. Без сумње, то су задаци који ће бити извршени у име велике Русије“, поручио је Пригожин у гласовној поруци објављеној на Греј Зони, Телеграм каналу повезаном са организацијом „Вагнер“.

Вагнерови борци су одиграли кључну улогу током руске инвазије на Украјину.

Борци Вагнера на одсуству

У својој аудио поруци, Пригожин је рекао да је већина Вагнерових бораца тренутно на одсуству, јер је „пре тога био дуг период веома напорног рада“.

Група ће остати „активна у Африци и у центрима за обуку у Белорусији“, додао је он у својој поруци – која је објављена на налогу Сива зона.

Он није дао више детаља, иако је познато да је Вагнер активан у више делова Африке. Њени борци су такође подучавали снаге територијалне одбране у Белорусији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс