Русија

ОГЛАСИЛИ СЕ РУСИ! „Повлачење… Само под једним условом“

Фото: Јутјуб

Хипотетичко повлачење нуклеарног наоружања са територије Белорусије биће могуће само ако САД и НАТО промене свој деструктивни курс, рекао је руски дипломата.

Почетком године Москва и Минск су се договорили да пребаце тактичко нуклеарно оружје Белорусији. Председник Русије је напоменуо да Русија не крши никакве међународне обавезе и ради оно што САД раде деценијама размештајући своје тактичко нуклеарно оружје у Европи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хипотетичко повлачење руског тактичког нуклеарног наоружања са територије Белорусије биће могуће само ако САД и НАТО одустану од свог деструктивног курса усмереног на подривање безбедности Русије и Белорусије, рекао је директор другог одељења Министарства спољних послова за земље Заједнице независних држава (ЗНД) саопштило је за „РИА Новости“ Алексеј Полишчук.

„Одмах желим да напоменем да је размештање руског тактичког нуклеарног наоружања на територији Белорусије био одговор на дугорочну дестабилизујућу нуклеарну политику НАТО-а и Вашингтона, као и на суштинске промене које су се недавно десиле у кључној области европске безбедности“, рекао је он.

Како је приметио, ова принудна мера задржавања је осмишљена да обезбеди безбедност држава савеза Русије и Белорусије. Хипотетичко повлачење нуклеарног наоружања са територије Белорусије биће могуће само ако САД и НАТО промене свој деструктивни курс и потпуно уклоне америчко нуклеарно оружје из Европе, елиминишући одговарајућу инфраструктуру, објаснио је Полишчук.

 

 

 

 

 

 

Извор: РТ.РС

Ознаке