Свет

ТРАГЕДИЈА У ГРЧКОЈ: Девојчица (10) заронила по маску и удавила се у базену, мајка била у дворишту

Десетогодишња девојчица удавила се у базену док је са родитељима била на одмору у Неа Макрију у Грчкој. Трагедија се догодила када је девојчица заронила у базен како би дохватила маску за роњење.

Лекари су покушали да је реанимирају, међутим, девојчици није било спаса, преносе медији у Грчкој.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Један од лекара који је покушао да помогне девојчици испричао је да су детету вадили храну из уста док су покушавали да јој спасу живот.

„Пронашао сам дете без свести. Ја и мој отац, који је такође лекар, покушавали смо да је оживимо 20 минута. Покушавали смо и да извучемо садржај из њеног стомака“.

До несреће је дошло нешто после 18 часова у дворишту стамбеног комплекса где се девојчица играла са другарицом.

Отац и брат се дан раније вратили кући

Дан раније њен брат близанац и отац вратили су се кући, док је она остала са мајком.

У једном тренутку девојчица је остала сама у базену када је њена другарица отишла на кратко до куће. У близини је била и њена мајка која је паковала ствари у аутомобил, каок би се вратили кући у Атину.

Када је остала сама, девојчица је заронила у базен како би ухватила маску, али је из непознатог разлога отишла до дна базена где се задржала више од три минута.

Управник комплекса испричао је медијима да је чуо њену другарицу како зове помоћ и одмах је дотрчао да је спасе. Када је стигао девојчица је имала модрице по телу и тешко је дисала. Два доктора која живе у том стамбеном комплексу покушала су да је реанимирају, међутим безуспешно.

Њена мајка је одмах позвала Хитну помоћ, која је на лице места стигла после десетак минута. Они су девојчицу одмах превезли до локалне болнице у Неа Макри.

Према незваничним информацијама девојчица није имала здравствених проблема и била је добар пливач.

Извор: Курир.рс/Прототхема