Свет Србија

У АМЕРИЦИ УХАПШЕН СРПСКИ БИЗНИСМЕН, ЗЛОСТАВЉАО ТРИ ДЕВОЈЧИЦЕ СТАРЕ ОД 9 ДО 12 ГОДИНА: Напаствовао је децу својих пријатеља

Миодрагу В. (71), родом из Београда, прети доживотна робија због сексуалног злостављања три девојчице, старе од 9 до 12 година, у америчком граду Монтереју у Калифорнији.

Он је проглашен кривим за злостављање деце.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнаје Курир, две од три жртве су рођене сестре. У оптужници је детаљно описано шта је Србин две године наводно чинио са малолетним жртвама, са чијим родитељима је био у пријатељским односима.

Отац девојчица је затекао кћерку и Вулетића 23. децембра 2020. Девојчица је рекла да је била злостављана две године, саопштило је окружно тужилаштво.

Чека се одлука

– Порота је 1. јуна прогласила Миодрага В. кривим по 28 тачака из оптужнице, али се ускоро очекује коначна одлука суда. У оптужници се наводи да је осумњичени злостављао децу од 2020. до 2022. године. Девојчица која је у време злостављања била стара 12 година, испричала је да је напаствована од стране Миодрага В. 23. децембра 2020 – каже Куриров извор и додаје:

– Њена млађа сестра рекла је тада истражитељима да је од стране осумњиченог била злостављана два до три пута недељно више од шест месеци. Трећа малолетна жртва рекла је да је злостављана у три наврата.

Малолетне жртве навеле су у суду „да су имале страх и да су мислиле да ће упасти у невољу ако кажу шта им је све чика Миодраг радио.“

– Девојчице су храбро сведочиле на суђењу пред поротом. Навеле су да су одуговлачиле са пријавом јер су веровале Србину и плашиле су се да ће упасти у невољу због разговора о злостављању. Према истраживањима, овакво понашања жртава сексуалног напада врло је уобичајено. Наиме, није ретко да жртве одлажу пријаву сексуалног злостављања, посебно када је жртва малолетна и има близак однос са починиоцем, што је овде и био случај – каже извор.

Све три жртве је током сведочења у судници пратио Оди, пас из Службе за жртве при Окружном тужилаштву у Монтереју.

Познаници: Радио је у амбасади, па отишао у САД

Миодраг В, према речима оних који га познају, у Америку је отишао деведесетих година, али је у Београд редовно долазио.

– До деведесетих година радио је као возач у Америчкој амбасади, а онда је отишао у Америку. Тамо се остварио као велики бизнисмен, отворио је салон за продају аутомобила и има аутомеханичарски сервис, који држи са сином. Повремено је долазио у стари крај и препричавао догодовштине из Америке, а волео је и да се хвали младим женама – каже познаник ухапшеног за Курир.

Филмско хапшење: Лоциран преко ћеркиног Фејсбука

За осумњиченим Миодрагом В. америчка полиција је била расписала и потерницу након пријава против њега.

– Када су пријаве стигле, њега није било на адреси, али ни у граду. Нигде га није било неко време и полиција није могла да му уђе у траг. После потраге ухапшен је на Флориди и то док је боравио код своје ћерке, која се у једном тренутку на друштвеним мрежама похвалила да јој је у посету дошао отац. Наиме, поставила је њихову заједничку фотографију уз опис да јој је тата у гостима. Истражитељи су то видели, закуцали на ћеркина врата и осумњиченом ставили лисице – каже саговорник Курира.

Извор: ЦБС/Курир