Свет

ВЕЛИКА ТУГА: Преминула чувена певачица

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Шинејд О’Конор умрла је у 56. години. Ирска певачица је постала славна широм света 1990. након хит обраде песме „Nothing Compares 2 U“.

Ова вест долази годину дана након што је син Шинејд О’Конор, мајке четворо деце, Шејн (17) одузео себи живот у јануару 2022. Шејн је извршио самоубиство након што је побегао из болнице за рехабилитацију у којој је био. Познато је да је и пре тога покушао да се убије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Музичарка која је променила име у Шухада Садакат 2018. године, када је прешла у ислам, рекла је тада да је он „светло њеног живота“.

О’Конор је рођена у проблематичној породици у Даблину 8. децембра 1966. године. Касније у животу причала је да има проблема са менталним здрављем јер ју је мајка физички и сексуално злостављала док је била дете.

Анђеоским гласом Шинејд О’ Конор освојила цео свет

Публика и критичари деведесетих били су опчињени њеним талентом и несвакидашњом појавом.

Постала је звезда након легендарне песме Nothing Compares 2 U. Поред ове песме имала је и друге хитове попут This is the Day, Thank You For Hearing Me, This is a Rebel Song и бројне друге. Током каријере издала је 10 студијских албума.

Таман када је била на врхунцу славе и популарности, њена каријера је кренула низбрдо.

Познато је да годинама патила од биполарног поремећаја и тешке депресије.

Публика је годинама била врло заинтересована за њу и поред тога што није била активна. Објавила је и аутобиографију „Rememberings“ .

Извор: Блиц