Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА: Зеленски је добио узнемирујуће вести, Украјина ће се предати

Неуспеси Оружаних снага Украјине на фронту, довешће до предаје Кијева и одбијања Запада да даље испоручује оружје, изјавио је бивши официр ЦИА, Лари Џонсон, у интервјуу новинару Стивену Гарднеру.

Према речима експерта, у САД се све више говори о поразу украјинске војске на бојном пољу, што заузврат, обесхрабрује жељу да се Оружане снаге Украјине снабдевају оружјем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Украјина ће у овом случају бити принуђена да се преда, више неће моћи да се бори“, сматра експерт.

Џонсон је подсетио, да су амерички медији нагло променили реторику и престали да са ентузијазмом пишу о „победама” кијевских снага безбедности. Сада сви примећују да контраофанзива не иде по плану Вашингтона, резимирао је бивши званичник америчке Централне обавештајне агенције.

Оружане снаге Украјине отпочеле су 4. јуна активна дејства на јужнодоњецком, артјомовском и пре свега запорошком правцу, убацивши у борбу бригаде обучене од стране НАТО-а и наоружане западном опремом.

Владимир Путин је приметио да непријатељ нема резултата, а да су западни кустоси очигледно разочарани током „контраофанзиве“. Кијеву, према његовим речима, не помаже ни снабдевање оружјем и муницијом, ни слање хиљада плаћеника и саветника.

Извор: Wебтрибуне.рс